Uw winkelwagen is leeg.

Wat is het verschil tussen aanbouw en een veranda?

Zoekt u een een veranda of op maat gemaakte aanbouw? Dit wordt vaak gezien als een zeer luxe aanwinst voor een woning. Dit heeft meerdere redenen. Zo is het een ideale ruimte om extra ruimte te creëren met veel rust, en is het een plek waar vaak extra veel licht naar binnen komt. Daarnaast is het ook nog eens een toevoeging aan je woning waarbij er vaak het hele jaar iets moois te zien is. Of het nou de vallende sneeuw is of de zachte zomerzon die zich toont in de ochtend.

Door dit gevoel van exclusiviteit voelt het soms alsof zo’n mooi stuk al snel onbetaalbaar is, maar dat is niet zo! Kijkt u bijvoorbeeld eens naar een met kwaliteitsglas geproduceerde glazen schuifwand. Zo’n wand brengt al snel veel licht met zich mee, en past zich aan op de groene omgeving.

 

Het verschil tussen aanbouw en een veranda kenmerkt zich meestal door zowel het doel als het karakter van een constructie die bestaat uit glas en licht. Met ‘’doel’’ wordt hier met name gedoeld op de vraag of uitbreiding van het huis gewenst is. Als dat het geval is zal een aanbouw vaak logischer zijn om meer ruimte te verschaffen.  Over het algemeen wordt zo’n aanbouw in dezelfde stijl als de hoofdbouw geproduceerd en verbonden. Bij een veranda, die vrijwel altijd iets opener overkomt, zal het soms echter lijken alsof de stijl meer los staat van het huis. Dit maakt het meer een overgangspunt tussen de hoofdbouw en de tuin eromheen.

relaxed girls

Als het doel van uitbreiding door aanbouw niet nodig lijkt te zijn omdat er genoeg ruimte aanwezig is, kan het ook zijn dat de veranda beter uitkomt voor een ander doel of bestemming. Misschien moet het wel een plek worden waar nadrukkelijk ook een vuur gestookt kan worden, of een plek voor hobbyisten om met hun favoriete bezigheid bezig te zijn. Dit kan makkelijker met een veranda omdat er dan geen rekening gehouden hoeft te worden met het aansluitende uiterlijk op de hoofdbouw, of de materialen die bij een aanbouw om de hoek komen kijken.

Voor u met een veranda gaat beginnen, zijn er vaak nog meer vragen die er bij u op kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan vragen over het uiterlijk en de mogelijkheden van materiaal. Logisch. En waar een houten veranda voor veel mensen de duidelijke keuze is vanwege het van nature warme en rustige karakter, liggen er meer mogelijkheden op tafel. Zo kunt u hier ook lezen over de andere mogelijke soorten materialen die bij kunnen dragen aan zowel de prijs als het karakter. Om te zorgen dat u geheel voorbereid en goed geïnformeerd aan de slag kunt gaan, en een plekje kunt creëren dat echt iets toevoegt aan uw huis.