Uw winkelwagen is leeg.

Wilt u een veranda of terrasoverkapping plaatsen, maar wat is het verschil?

Bij een creatie die uw tuin beïnvloedt is het handig om te weten wat de verschillen zijn tussen een veranda en een tuinoverkapping. Het antwoord is simpel. Bij een veranda wordt standaard de buitenmuur van een huis gebruikt om tegen aan te bouwen (en een stuk muur wordt hierbij soms opengebroken). Een dergelijk werk van verscheidende materialen heeft ook vaak een dichte wand. Over het algemeen bestaat zo’n dichte wand wel uit een groot gedeelte glas met een (schuif)deur.

Hoewel een tuinoverkapping ook aan de muur gemonteerd kan worden, heeft het meestal het voordeel dat het ook ergens anders, losstaand in de tuin kan worden geplaatst. Denk aan een droog plekje midden op het groen, of een betegeld stuk met een jacuzzi. Een ander voordeel is dat zo’n plaatsing midden op het terrein regelmatig geheel geprefabriceerd kan worden geleverd en vrij eenvoudig gemonteerd wordt.

 

veranda bouwen

Welke van de twee u ook wilt, het makkelijkste dat uw beslissing kan beïnvloeden is een blik op de functie van het bouwwerk. Daarnaast is het handig om een te kiezen waar de aanbouw geplaatst gaat worden. Is het een uitbreiding van de ruimte in het huis hetgeen zou leiden tot een veranda, of is het een aanpassing is van de buitenruimte? Het is tenslotte zo dat uw stukje buitenwereld met een losstaande terrasoverkapping toch veranderen zal.