Uw winkelwagen is leeg.

Wat is het verschil tussen aanbouw en een veranda?

Zoekt u een een veranda of op maat gemaakte aanbouw? Dit wordt vaak gezien als een zeer luxe aanwinst voor een woning. Dit heeft meerdere redenen. Zo is het een ideale ruimte om extra ruimte te creëren met veel rust, en is het een plek waar vaak extra veel licht naar binnen komt. Daarnaast is het ook nog eens een toevoeging aan je woning waarbij er vaak het hele jaar iets moois te zien is. Of het nou de vallende sneeuw is of de zachte zomerzon die zich toont in de ochtend.

Door dit gevoel van exclusiviteit voelt het soms alsof zo’n mooi stuk al snel onbetaalbaar is, maar dat is niet zo! Kijkt u bijvoorbeeld eens naar een met kwaliteitsglas geproduceerde glazen schuifwand. Zo’n wand brengt al snel veel licht met zich mee, en past zich aan op de groene omgeving.

Wilt u een veranda of terrasoverkapping plaatsen, maar wat is het verschil?

Bij een creatie die uw tuin beïnvloedt is het handig om te weten wat de verschillen zijn tussen een veranda en een tuinoverkapping. Het antwoord is simpel. Bij een veranda wordt standaard de buitenmuur van een huis gebruikt om tegen aan te bouwen (en een stuk muur wordt hierbij soms opengebroken). Een dergelijk werk van verscheidende materialen heeft ook vaak een dichte wand. Over het algemeen bestaat zo’n dichte wand wel uit een groot gedeelte glas met een (schuif)deur.

Hoewel een tuinoverkapping ook aan de muur gemonteerd kan worden, heeft het meestal het voordeel dat het ook ergens anders, losstaand in de tuin kan worden geplaatst. Denk aan een droog plekje midden op het groen, of een betegeld stuk met een jacuzzi. Een ander voordeel is dat zo’n plaatsing midden op het terrein regelmatig geheel geprefabriceerd kan worden geleverd en vrij eenvoudig gemonteerd wordt.

Welk materiaal krijgt uw veranda? De voor- en nadelen op een rijtje.

Dit jaar hebben we in Nederland al flink wat gemerkt van de zomer. De thermometer kwam boven de 40 graden Celsius uit, en (plaatselijke) hitterecords werden hiermee verbroken. Waarschijnlijk was u, zoals veel mensen, op zoek naar verkoeling. Of dit nou bij het water onder een boom was, of op kantoor met de airco aan. Een ander goed idee is zonder twijfel een veranda in eigen stijl om buiten in comfort te kunnen relaxen. Een plek waar u zowel in de zomer kunt genieten van wat schaduw, als in de winter comfortabel kunt vertoeven rond een vuurtje. Maar wat maakt een goede veranda? Wilt u het laten bouwen of zelf bouwen? En wat is het verschil in de materialen die voor de bouw zijn gebruikt?

 

Veranda (zelf) monteren

Wilt u tot rust kunnen komen in uw eigen tuin zonder afhankelijk te zijn van het weer? Dan is een veranda voor u een ideale oplossing! De montage van een veranda is een belangrijk onderdeel van het proces. Er zullen om deze reden belangrijke aspecten volgen waarmee rekening dient te worden gehouden.